بیوگرافی محسن چاوشی؛ آقای خاص با صدای خاص
محسن چاوشی خواننده، ترانه سرا و آهنگساز ایرانی در سبک پاپ و راک است. او فعالیت حرفهای خود را ازسال 1382 آغاز کرد. در ابتدا به خاطر تقلید از صدا و سبک سیاوش قمیشی بسیار مورد انتقاد واقع شد اما با ادامه فعالیت سبک خاص خودش را ساخت و حرفهایتر شد. کمتر کسی است که آهنگهای این خواننده را نشنیده باشد و جذب صدای پرقدرت و زیبای او نشود. در این مطلب با زندگی شخصی و سابقه فعالیتهای هنری این خواننده خوش صدا بیشتر آشنا خواهید شد.
بیوگرافی محسن چاووشی
محسن چاوشی با نام اصلی محسن چاوشی حسینی در 8 مرداد 1358 در خرمشهر متولد شد. او اصالتاً کرد تبار است و خانوادهاش پیش از به دنیا آمدن او به دلیل اشتغال پدرش در شرکت نفت به خرمشهر مهاجرت کردند. او فرزند پنجم یک خانواده پر جمعیت است و دو خواهر و سه برادر دارد.
خانواده محسن پس از شروع جنگ تحمیلی و اشغال خرمشهر در حالیکه 4 سال بیشتر نداشت به کرمانشاه، سپس در سال 1362 به مشهد نقل مکان کردند. او تا سن بیست سالگی همراه خانواده خود ساکن شهرک شهید بهشتی در محله عربهای مشهد بود.
محسن از همان ابتدا چندان علاقهای به درس خواندن نداشت و بهترین سرگرمیاش در آن سالها فوتبال یا بازی با لاستیک تراکتور بود. از دوره راهنمایی بود که علاقهاش به موسیقی را کشف کرد. در آن زمان موزیک گوش میداد و با سازها و کیبوردهای بچهگانه برای خودش آهنگ میزد و میخواند.
به دلیل اینکه خانواده او شرایط اقتصادی مناسبی نداشتند، کارکردن را خیلی زود شروع کرد. فروختن ادویه و سوغات مشهد، کلاه دوزی و حتی فروش سیگار کارهایی است که او در آن زمان تجربه کرده بود.
چاوشی تحصیلات خود را به زحمت تا فوق دیپلم حسابداری ادامه داد و وارد دوره سربازی شد. رفتن به سربازی و عضوی از گروه تشریفات موزیک دژبان شدن موجب شد تا چند نفر که در حوزه موسیقی فعالیت میکردند آشنا شود. او پس از گذراندن دوره سربازی فعالیت خود در عرصه موسیقی را به طور جدی آغاز کرد.
آشنایی در دوره سربازی، پای او را به استدیوهای خانگی کشاند. به پیشنهاد دوستانش چند شعر از مریم حیدرزاده و حمید مصدق را در قالب یک آلبوم تهیه کرد اما موفق به گرفتن مجوز از وزارت ارشاد نشد. اما این آلبوم که «نفرین» نام داشت در فضای مجازی منتشر شد و موجب شناخته شدن این خواننده در میان دوستداران سبک موسیقی پاپ شد.
محسن چاووشی در سال 1388 با اسپایکو یوسفی ازدواج کرد. همسر او اصالتاً بختیاری است. حاصل این ازدواج یک فرزند پسر به نام زانکو است. در سال گذشته خبری مبنی بر جدایی این زوج منتشر شد که از طرف این خواننده واکنشی نسبت به آن نشان نداده شد و در حد شایعه باقیماند.
فعالیت هنری محسن چاووشی
این خواننده خوش صدا فعالیت هنری خود در عرصه موسیقی را با انتشار یک آلبوم به نام «نفرین» در سال 1382 شروع کرد. این آلبوم بدون مجوز وزارت ارشاد و در فضای مجازی منتشر شد. چاوشی در سال 1387 و بعد از دریافت مجوز دومین آلبوم خود با نام «یه شاخه نیلوفر» را روانه بازار کرد. او تاکنون 11 آلبوم به صورت رسمی منتشر کرده. آخرین آلبوم او «واحد» نام دارد که در سال 1400 ساخته شده است.
کنسرت محسن چاوشی
نکته جالبی که درباره وی وجود دارد این است که او تاکنون هیچ کنسرتی برگزار نکرده. گفته میشود که او پس از گرفتن مجوز و پیش از انتشار دومین آلبوم رسمیاش، در سال 1388 در قالب یک نامه به طرفداران خود این وعده را داد که پس از انتشار آلبوم ژاکت، کنسرت برگزار خواهد کرد اما تاکنون این اتفاق نیافتاده است.
در میان هنرمندان حوزه موسیقی کمتر پیدا شده فردی که با وجود شهرت و محبوبیت و گذشتن بیش از 10 سال از آغاز فعالیت خود، کنسرت برگزار نکرده باشد. این امر موجب شده برخی ادعا کنند که چاوشی مهارت و توان اجرای زنده را ندارد.
او درباره عدم برگزاری کنسرت معتقد است که کنسرتها در ایران شبیه جنگ شادی است و علاوه براین صدا بردار خوب نیز دردسترس نیست. چاوشی گفته اغلب کنسرتها در ایران نه هارمونی دارند و نه صداهایی که لازم است مخاطب از سازها بشنود صدابرداری میشود.
این خواننده در جواب کسانی که مدعی هستند او توان اجرای زنده ندارد، در تیرماه سال 1395 قسمتی از قطعه متاسفم را به صورت زنده اجرا کرد و در صفحه اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت.
حواشی کاری محسن چاوشی
این خواننده از آغاز فعالیت خود حاشیههای متعددی داشته از اختلاف با حام هاکان گرفته تا دعوای لفظی با مهشید همسر ابی. چند سالی از شروع فعالیت محسن نگذشته بود که با حامد هاکان آشنا شد. این آشنایی منجر به ساخت چند کار مشترک شد که نشکن دلمو یکی از آنها بود. این همکاری در نهایت منجر به بروز اختلاف میان این دو خواننده شد.
شبکه 5 و شبکه شما صدا و سیمای جمهوری اسلامی دو قطعه «قطار» و «عروس من» چاوشی را در دو برنامه پخش کردند. به دنبال این اتفاق او بیانیهای صادر کرد و همچنین اعلام کرد که برای پخش هیچ یک از آهنگهایش از او اجازه گرفته نشده است.
در تاریخ 8/3/1397 خبر ممنوع الفعالیت شدن این خواننده به خاطر انتشار قطعه خوزستان در سال روز آزادسازی خرمشهر نقل محافل شد که خود او این خبر را تکذیب کرد و مدعی شد که شایعهای بیش نیست و صحت ندارد.
در سال 1399 نیز نام او در فهرست «کاندیداهای رویداد سراسری تولید محتوای دیجیتال بسیج» ذکر شده بود. چاوشی که از این کار اطلاعی نداشت این اقدام را «لجن پراکنی » نامید و در بیانیهای که منتشر کرد نوشت: «شک دارم به ترانهای که زندانی و زندانبان با هم آن را زمزمه میکنند.»
به دنبال انتشار پستی از محسن چاوشی در اینستاگرام که به نظر میرسد به مناسبت شهادت امام علی (ع) آپلود شده بود، مهشید همسر ابی واکنش شدیدی نشان داد. او محسن چاوشی را هنرمند حکومتی خطاب کرد و نتیجه کارهای امثال او را ترویج وحشیگری و جهل دانست.
محسن چاوشی در جواب این توهین، تمامی خوانندههای مقیم خارج را افرادی نوکر پول و عربستان سعودی دانست که برای یک لحظه دیده شدن دست به هرکاری میزنند.
جوایز و افتخارات هنری محسن چاووشی
محسن چاوشی به خاطر موسیقی متن فیلم سنتوری به صورت مشترک با اردوان کامکار جایزه هفتمین دوره جشنواره بین المللی «کرافیلم» در کراچی پاکستان را کسب کرد. همچنین در جشنواره «حافظ» جایزه بهترین موسیقی متن فیلم برای فیلم سنتوری به او تعلق گرفت.
در بخش مردمی جشنواره موسیقی ما، جایزه بهترین آهنگسازی پاپ، بهترین آلبوم پاپ «من خود آن سیزدهم»، بهترین ترانه پاپ «غلط کردم»، بهترین کاور آلبوم به خاطر کاور آلبوم من خود آن سیزدهم و بهترین تیتراژ به خاطر «واسه آبروی من بجنگ» با همراهی فرزاد فرزین، را محسن چاوشی به دست آورد.
جایزه باربد بهترین آلبوم موسیقی پاپ نیزد در سی و دومین جشنواره موسیقی فجر به آلبوم «امیر بی گزند» این خواننده خوش صدا تعلق گرفت. این آلبوم برنده جایزه بهترین آلبوم پاپ در جشنواره موسیقی ما نیز شد.
جایزه بهترین دستاورد هنری برای قطعه «مریض حالی» از جشنواره جام جم و نامزدی بهترین ترانه تیتراژ در جشن نوزدهم دنیای تصویر به خاطر تیتراژ مجموعه تلویزیونی بانوی عمارت از جمله افتخارات این خواننده است.