بیوگرافی چارتار
چارتار یکی از منحصر به فردترین گروههای موسیقی ایران است. گروهی که با نوآوری، همدلی و هنرِ چهار جوان دهه شصتی شکل گرفته است و تبدیل به یکی از محبوبترین گروههای موسیقی ایران شده است. اعضای گروه موسیقی چارتار، آرمان گرشاسبی، آیین احمدیفر، احسان حائری و آرش فتحی نام دارند. ماجرای آشنایی این چهار نفر با هم و اولین روزهای تشکیل گروه موسیقی چارتار، داستانی خواندنی است. بیوگرافی اعضای گروه چارتار و داستان آشنایی آنها را در بیوگرافی چارتار بخوانید.
بیوگرافی مختصر آرمان گرشاسبی، خواننده گروه چارتار
- نام: آرمان
- نام خانوادگی: گرشاسبی
- تاریخ تولد: 1367
- محل تولد: تهران
- وضعیت تاهل: مجرد
- سمت در گروه چارتار: خواننده
- سبک خوانندگی: تلفیقی
- بیوگرافی مختصر آرش فتحی، آهنگساز گروه چارتار
- نام: آرش
- نام خانوادگی: فتحی
- تاریخ تولد: 1367
- سمت در گروه چارتار: آهنگساز
بیوگرافی مختصر احسان حائری، ترانهسرای گروه چارتار
- نام: احسان
- نام خانوادگی: حائری
- تاریخ تولد: 1367
- سمت در گروه چارتار: ترانهسرا
- بیوگرافی مختصر آیین احمدیفر، تنظیمکننده گروه چارتار
- نام: آیین
- نام خانوادگی: احمدیفر
- تاریخ تولد: 1363
- سمت در گروه چارتار: تنظیمکننده
زندگینامه چارتار و ماجرای آشنایی 4 عضو گروه
چارتار یکی از گروههای موسیقی بسیار پرطرفدار در ایران است که مهمترین ویژگی آنها، جوان بودنشان است. ترکیبی جذاب از جوانهای دهه شصتی که سلیقه مخاطبین خود را به خوبی میشناسند. آهنگهای چارتار تلفیقی از سنت و مدرنیته هستند. در واقع آنها تابلویی زیبا و خوش رنگ و لعاب از سنت در دل مدرنیته هستند که میتوانند به مذاق هر گوشی خوش بیایند. ترانههای پرمعنا در کنار آهنگسازی و تنظیم درخشان جمع شدهاند تا یک صدای جذاب مثل صدای آرمان گرشاسبی، به بار بنشیند و اسم چارتار را در قلب علاقهمندان به موسیقی حک کند.
آرمان گرشاسبی و آرش فتحی دوستانی قدیمی بودند که دست روزگار آنها را در کنار هم گذاشت تا نتیجه دوستی آنها منجر به تشکیل گروهی ارزشمند به نام چارتار شود. آرش فتحی و آیین احمدیفر نیز دوستانی نزدیک بودند که با آهنگسازی و تنظیم آهنگها، با یکدیگر همکاری میکردند. احسان حائری نیز به عنوان ترانهسرا به آنها اضافه شد تا چارتار با خوانندگی آرمان، تنظیمکنندگی آیین، آهنگسازی آرش و ترانهسرایی احسان تشکیل شود.
اولین فعالیتهای موسیقیایی چارتار در سال 1390 شکل گرفت. آنها با انتشار قطعاتی در اینترنت به شهرت رسیده بودند و هواداران زیادی گرد آنها جمع شده بودند اما هنوز مجوزی برای فعالیت رسمی در ایران برای آنها صادر نشده بود. مشهورترین و زیباترین آلبوم چارتار به نام "باران تویی" در همین زمان و در فضای مجازی منتشر شد. باران تویی مانند یک بمب در دنیای موسیقی تلفیقی منفجر شد. صدای باران تویی در هر گوشه و کناری شنیده میشد و همین یک قطعه کافی بود تا چارتار به اوج برسد.
سرانجام پس از 2 سال، مجوز فعالیتهای رسمی چارتار در ایران صادر شد. انتظارها به پایان رسیده بود و حالا چارتار میتوانستند روی سکوهای کنسرت با هواداران خود ملاقات کنند.
افتتاحیه سیودومین جشنواره فجر در سال 1392، متفاوتتر از هر سال دیگری بود. چارتار برای اولین بار در یک محفل رسمی اجرا داشت. تصاویر اجرای چارتار از تلویزیون پخش شد و نوید رسمی شدن فعالیتهای چارتار را به علاقهمندانشان داد.
پس از آلبوم درخشان باران تویی، آلبوم "جاده میرقصد" در سال 1394 و آلبوم "دریا کجاست" در سال 1396 از گروه چارتار منتشر شد. گرچه هیچ یک از این آلبومها به پای باران تویی نرسیدند ولی هر یک از آنها به تنهایی مورد استقبال بسیار خوبی قرار گرفت.
چارتار در کنار آلبومهایی که ارائه کردهاند، تکآهنگهایی هم در کارنامه کاری خود دارند. "برف"، "ایران"، "گله کن"، "آوازهخوان" و "بگو که زندهایم" از جمله این تک آهنگها هستند.
آلبوم باران تویی، درخشانترین آلبوم چارتار
آلبوم باران تویی از چارتار همان سکوی پرتاب آنها به دنیای پرطمطراق خوانندگان تراز اول ایران بود. آلبوم باران تویی شامل 12 قطعه آهنگ بود که هر یک از آنها به تنهایی میتوانست یک کارنامه درخشان برای چارتار محسوب شود. همدلی 4 جوان با هم و فعالیت حرفهای و هنرمندانه آنها در کنار هم، درختی با 12 میوه خوش آب و رنگ را به بار آورد. یکی از بهترین آهنگهای آلبوم باران تویی، "آشوبم" بود که به جرات میتوان آن را یک نوآوری زیبا در موسیقی تلفیقی ایران دانست.
12 قطعه آلبوم باران تویی عبارتند از: "آشوبم"، "مرا به خاطرت نگه دار"، "هندسه"، "باران تویی"، "زن دیوانه"، "کلاغ"، "عاشقانه تنهاست"، "حرفی بزن"، "خوشا به من"، "شبیه یک مرداب"، "در حسرت ماه" و "قطار".
چرا اسم چارتار؟
چارتار در لغت به معنای طنبوری است که چهار تار دارد. حکمت انتخاب اسم چارتار برای این گروه موسیقی هم همین چهار تار است که در کنار هم طنبور را ساختهاند. سازی که چهار سیم دارد و هر سیم، صدایی منحصر به فرد و خاص خود را دارد. هیچ یک از این چهار سیم به تنهایی نمیتواند آوایی خوش داشته باشد. کنار هم قرار گرفتن این چهار سیم در کنار هم، منجر به آهنگی دلنشین و زیبا میشود. کنار هم قرار گرفتن چهار عضو گروه چارتار در کنار هم نیز باعث میشود تا آهنگها و آلبومهای درخشانی مثل آلبوم باران تویی به علاقهمندان به موسیقی هدیه شود.
ماجرای جدایی آرمان گرشاسبی از گروه چارتار
آرمان گرشاسبی متولد سال 1367 است. بیوگرافی آرمان گرشاسبی، او را به عنوان یک چهره هنری و موسیقیایی معرفی میکند اما جالب است بدانید که رگ و ریشه خانوادگیاش بیشتر با ورزش گره خورده است. پدر آرمان گرشاسبی، حمیدرضا گرشاسبی مدیر عامل سابق تیم فوتبال پرسپولیس است. با این که آرمان از همان بچگی با پدر، در محافل فوتبالی و ورزشی بوده ولی کمتر به سمت فوتبال کشیده شد. البته سرگرمیهای فوتبالی پدر و پسر، باعث شد که او به رشتههایی مثل مربیگری فوتبال هم علاقهمند شود ولی موسیقی برای او راه روشنتری بود.
از همان نوجوانی به سمت موسیقی گرایش پیدا کرد و بر خوانندگی تمرکز داشت تا این که به واسطه یک دوستی قدیمی، مسیر زندگی او طوری رقم خورد که چارتار با صدای او متولد شد.
با تشکیل گروه چارتار، تمام فعالیتهای حرفهای آرمان در چارتار معنا پیدا میکرد. خوانندگی آرمان گرشاسبی از سال 1390 تا 1397 در چارتار منحصر شده بود اما در بهمن ماه سال 1397، آرمان به طور مستقل آهنگی به نام "و اما درخت" را با صدای خود منتشر کرد. ترانهسرای آهنگ مستقل آرمان گرشاسبی، محمدرضا شفیعی کدکنی بود.
انتشار این آهنگ، زمزمههایی مبنی بر جدایی آرمان گرشاسبی از چارتار را به گوش رساند اما این شایعهها دیری نپایید. چارتار پس از مدتی سکوت، آهنگ جدید خود با نام "بگو که زندهایم" را منتشر کرد. در این آهنگ، خواننده گروه همچنان آرمان گرشاسبی است و فعالیت گروهی آنها با همان قوت قبلی در جریان است. آرمان همچنان خواننده چارتار است و با این که گاهی آهنگهایی را به صورت مستقل منتشر میکند، باز هم یکی از پایههای اصلی چارتارِ دوستداشتنی است.