پویا بیاتی با نام اصلی امیرمسعود بیاتی یکی از خوانندههای بسیار پرطرفدار پاپ است. با خواندن بیوگرافی پویا بیاتی، اولین مسالهای که به ذهنمان خطور میکند، عشق است. عشق که باشد، هر ناممکنی ممکن میشود. عشق به موسیقی که باشد، کودکی از دل روستایی در کرمانشاه میتواند به خوانندهای مشهور و پرطرفدار تبدیل شود.
بیوگرافی مختصر پویا بیاتی
- نام: امیرمسعود مشهور به پویا
- نام خانوادگی: بیاتی
- تاریخ تولد: 3 آبان 1365
- محل تولد: روستای کنگاور استان کرمانشاه
- وضعیت تاهل: متاهل
- سبک خوانندگی: پاپ
زندگینامه پویا بیاتی؛ مداحی که خواننده شد!
نام اصلی پویا بیاتی، امیرمسعود بیاتی است. او در 3مین روز از آبان ماه 1365 در یکی از روستاهای استان کرمانشاه به نام کنگاور به دنیا آمد. امیرمسعود آخرین فرزند در خانوادهای 6 نفره است که دو برادر و یک خواهر بزرگتر از خود دارد. او اصالتا همدانی است ولی در کرمانشاه به دنیا آمده است.
از همان کودکی، به آواز علاقهمند بود. پدربزرگش در خوانندگی دستی بر آتش داشت. پویا هم از همان کودکی، پای آواز پدربزرگ رشد کرد و به خوانندگی و موسیقی بسیار علاقهمند شد. برادر بزرگترش هم صدای بسیار خوبی دارد و از مداحان اهل بیت است. پویا هم تحت تاثیر برادر، آیات قرآن را با صوت بسیار زیبا میخواند. او در جایی میگوید: "به نظر من، مداحی از خوانندگی، قابل تفکیک نیست."
از زمانی که وارد دبستان شد، در گروههای سرود و موسیقی بسیار فعال بود. آنچنان به موسیقی عشق داشت که پیشبینی آینده او خیلی دور از ذهن نبود. هرکس میتوانست عشق به موسیقی را در او ببیند و او را خوانندهای پرطرفدار و خوشصدا تصور کند.
نوجوان که بود، به ترانهسرایی هم روی آورد. اولین ترانهای که سرود، در مورد امام رضا (ع) بود. او گام به گام به سمت خوانندگی پیش میرفت و بی آنکه بداند، قدم در دنیایی گذاشته بود که سلبریتیهای پرزرق و برقی در آن زندگی میکردند.
او قدم به قدم به پیش میرفت ولی در این مسیر، هیچ استاد و راهنمایی نداشت. هر آنچه یاد گرفته بود، خودآموز فراگرفته بود. در سال 1384 ترانههایش برای تیتراژهای تلویزیونی مورد استفاده قرار گرفتند. این مساله، نقطه شروعی بود برای تمام فعالیتهای پویا در دنیای خوانندگی. کم کم آهنگهایی را با صدای خود در فضای مجازی منتشر کرد که با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. اولین آهنگی که در فضای مجازی با صدای او منتشر شد، عاشقانهای به نام "خاطرخواه" بود.
پس از خاطرخواه، آلبوم اینترنتی و غیررسمی او با نام "شناسنامه جعلی" منتشر شد. آهنگهای آلبوم شناسنامه جعلی بسیار خوب شنیده شدند و برخی از قطعههای آن مانند آهنگ "تقویم بیبهار"، به یکی از ترندهای فضای مجازی تبدیل شدند.
پس از شناسنامه جعلی، آلبومهایی با نامهای "یه استکان لبخند"، "مادون سبز" و "مثل دیوونهها" با صدای پویا منتشر شدند. او بسیار پرکار بود و تقریبا هر سال یک آلبوم خوشآوا ارائه میکرد تا این که در سال 1389، خبری از او نشد. هواداران صدای او، منتظر آلبوم جدید بودند تا این که مجموعه دکلمههای او با نام "هرشب تنهایی" منتشر شد.
سال 1390 را میتوان نقطه عطف سالهای زندگی حرفهای پویا بیاتی دانست. منحصر به فردترین آلبوم آهنگ پویا بیاتی با نام "کشتی نوح" منتشر شد. کشتی نوح شامل هفت آهنگ بود که مضمون همه آنها در مورد امام زمان (عج) بود. آلبوم کشتی نوح همان آلبومی بود که پویا بیاتی در آن ثابت کرد که موسیقی اصیل با مضامین مذهبی هم میتواند جوانان را جذب خود کند.
لازم نیست که حتما حاشیهسازی کرد و از الفاظ رکیک در اشعار استفاده کرد. با مضامین مذهبی هم میتوان برای جوانها و نوجوانها جذاب بود و این عین فرهنگسازی مذهبی بود.
صدای او در فضای مجازی دست به دست و گوش به گوش چرخید تا این که در سال 1391، بالاخره اولین آلبوم رسمی او با نام "بگو سیب" منتشر شد.
پویا بیاتی؛ مذهبیترین خواننده پاپ ایران
پویا بیاتی پس از انتشار آلبوم کشتی نوح و استقبال خوبی که از آن شد، قول داد تا هر سال، زکات هنر خود را با انتشار یک آلبوم موسیقی مذهبی بپردازد. از همین رو، در محرم سال 1391 نیز آلبومی خوش آب و رنگ با عنوان "شش گوشه" از او منتشر شد. شش گوشه شامل 6 قطعه آهنگ بود که همگی آنها در مورد امام حسین (ع) سروده شده بودند.