بیوگرافی سامان جلیلی و چند و چون مهاجرت شادمهر نسل جدید؟
اگر بخواهیم فوتبالیترین خواننده پاپ حال حاضر را اسم ببریم، باید بگوییم سامان جلیلی. علاوه بر خوانندگی به شدت به فوتبال علاقهمند است و چند سالی هم در یک تیم دسته دویی در کیش بازی کرده است اما کفه خوانندگی در ترازوی زندگی او سنگینتر بود و به صورت حرفهای به سمت خوانندگی کشیده شد.
بیوگرافی سامان جلیلی در نوع خوش جالب است. اولین چیزی که در بیوگرافی او توجهات را جلب میکند، پرانرژی و فعال بودن اوست. او به خوبی علاقهمندیها و استعدادهای خودش را شناخته و در راه درستی به آنها شاخ و برگ داده است؛ به همین دلیل، خواندن زندگینامه سامان جلیلی خالی از لطف نیست. یکی دیگر از نکات جالب توجه در زندگینامه سامان جلیلی، ارتباط تنگاتنگ او با مهدی احمدوند است. به طوری که خیلیها به نسبت فامیلی سامان جلیلی با مهدی احمدوند قائل هستند.
اما هیچ نسبت فامیلی بین آنها وجود ندارد و ارتباط آنها کاملا به صورت حرفهای و در قالب خواننده و تنظیمکننده شکل گرفته است. از همه اینها که بگذریم، داستان مهاجرت وی و دلیل ترک وطن از جانب او هم خالی از لطف نیست.
چرا عطای وطن را به لقایش بخشید؟ چرا سامان، خوانندگی در ایران را رها کرد؟ آیا گرفتار مافیای موسیقی شد؟ آیا خصومت شخصی یا مشکلات شخصی باعث شد تا از کشورش مهاجرت کند و خوانندگی را که سالها برای آن زحمت کشیده بود، رها کند؟
بیوگرافی مختصر سامان جلیلی
- نام: سامان
- نام خانوادگی: جلیلی
- تاریخ تولد: 3 مرداد 1370
- محل تولد: بابل
- سبک خوانندگی: پاپ
زندگینامه سامان جلیلی؛ شادمهر نسل جدید!
سامان در دنیای خوانندههای جوان پاپ و خوانندههایی که در بین جوانان و نوجوانان جایگاهی دارند، بسیار شناختهشده است. او خود متولد اوایل دهه 70 است و به خوبی سلیقه موسیقیایی دهه هفتادیها، دهه هشتادیها و دهه نودیها را میشناسد. این شناخت خوب را میتوان از آهنگها و آلبومهایی که تاکنون منتشر کرده، متوجه شد.
خود سامان در جایی عنوان میکند که اولین بار با شنیدن صدای شادمهر عقیلی در 8 سالگیاش به موسیقی علاقهمند شد. با قرائت اذان و موذنی، توانست استعداد حنجره خود را کشف کند و سرانجام در 17 سالگی، قطعه "زمونه" را منتشر کرد.
سامان از سالها پیش فعالیت در زمینه موسیقی را آغاز کرد و به صورت زیرزمینی و بدون مجوز، آهنگهای زیادی را منتشر کرد اما کم کم به فکر گرفتن مجوز و انتشار آلبومهایش به صورت رسمی افتاد. در شهریور 1393 بالاخره توانست مجوزهای لازم را از وزارت ارشاد بگیرد و اولین آلبوم رسمی و مجوزدار خود را منتشر کند. اولین آلبوم رسمی او "پرتگاه" نام دارد.
سامان بعد از دریافت مجوز، به سرعت پلههای ترقی را طی کرد و اولین کنسرت رسمی خود را در بهمن 1393 در برج میلاد برگزار کرد. این کنسرت با اقبال بسیار زیادی مواجه شد. شاید یکی از دلایل اقبال عمومی از سامان شباهت صدای او به شادمهر عقیلی بود. سامان روی سکوی کنسرت، شادمهر عقیلی را تداعی کرد و خیلیها او را به عنوان شادمهر عصر جدید، نامگذاری کردند.
خود سامان هم به این شباهت اذعان دارد و حتی اعتراف میکند که در خوانندگی دنبالهرو شادمهر است و سعی میکند او را الگوی حرفهای خود قرار دهد. یکی از نکات جالبی که در زندگینامه سامان جلیلی به چشم میخورد، این است که خود در بسیاری از مصاحبههایش عنوان کرده که هماکنون با خوانندگان سطح پایین ایران همرده است و دوست دارد تا خود را بالا بکشد و از خوانندگان سطح پایین و خوانندگانی که تنها اهداف مالی باعث خواننده شدن آنها شده است، فاصله بگیرد.
سامان یکی از خوانندگان مشهور اینستاگرام است و بسیاری از آهنگها و قطعات او، در اینستاگرام وایرال شدهاند. شباهت صدای او به شادمهر و حس و حال عاشقانه آهنگهای او، افراد زیادی را در اینستاگرام جذب کرده است. سامان از جمله خوانندههای کمکار است و تا کنون تنها 2 آلبوم با نام او ثبت شدهاند. دو آلبوم رسمی او عبارتند از:
1. پرتگاه
2. چه حال خوبیه
مهاجرت سامان جلیلی، ماجراها و دلایل
حواشی زندگی سامان در میان طرفدارانش بسیار شوکهکننده بود. اولین شوکی که به طرفداران این خواننده وارد شد، خداحافظی او از دنیای موسیقی در سال 1399 بود. البته سامان پس از مدتی این خداحافظی را پس گرفت و به فعالیتهای خود در زمینه موسیقی ادامه داد.
یکی دیگر از حواشی بزرگ زندگینامه سامان جلیلی، انتشار خبر مهاجرت او و ترک وطن است. سامان در یکی از روزهای تابستان 1400 پستی را در اینستاگرام خود منتشر کرد و در آن، خبر از مهاجرت داد. او در این پست، اینگونه نوشت: "شروع یه زندگی جدید، خدانگهدارتون!"
بسیاری از طرفداران او با این خبر شوکه شدند، هیچکس نمیدانست که سامان در کدام کشور است؟ ولی انتشار خبر رفتن او به ترکیه و ادامه فعالیتهای خوانندگی در ایران، خیال طرفدارانش را کمی راحتتر کرد.
بسیاری از افراد، دلیل ناراحتی او از دنیای موسیقی ایران، خداحافظیهای ناگهانی او و ترک وطن را، بیرحمیهای مافیای موسیقی در ایران میدانند.
مافیای موسیقی که تعیین میکنند کدام خواننده مشهور شود و کدام خواننده در گمنامی باقی بماند؟ چه کسی میتواند وارد این عرصه شود و چه کسی نباید اجازه ورود به این میدان را پیدا کند. علاوه بر همه این مسائل، عدم پرداخت دستمزدها و بدقولیهایی که در قبال اجرای کنسرتهایش دید، میتوانند دلایل دلسردی سامان و مهاجرت او باشند.
پستی که سامان در اینستاگرام برای خداحافظی از دنیای موسیقی منتشر کرد، این گمانهزنیها را تقویت میکند. او در این پست اینگونه نوشت: "خدانگهدار همتون، ببخشین که با آهنگهای بدم گوشهاتونو اذیت کردم. من از آدما جز نامردی، جز حقخوری هیچی ندیدم. امیدوارم شما همیشه شاد باشید."
بیماری سامان جلیلی و بهبود او
میانه سالهای 1396 و 1397 بود که سامان به بیماری حنجره مبتلا شده بود و بخشی از کنسرتهای او از جمله تور کنسرت آذربایجان او به دلیل منع پزشکی لغو شدند. پس از مدتی، بیماری سامان فروکش کرد، دوران نقاهت او به اتمام رسید و او دوباره به عرصه موسیقی بازگشت.